1. Having trouble logging in? Try closing your browser and re-opening it. If that doesn't work, try a different browser or device. The site will be updated soon to resolve these browser issues.
    Dismiss Notice
  2. Dismiss Notice
  3. Hey Facebook people... We've created a group for XS400.com members to connect. Check it out!
    Dismiss Notice
  4. Want an XS400.com t-shirt? Go to the store to order. Limited sizes and quantities available.
    Dismiss Notice

Battery not charging

Discussion in 'The Garage' started by Erik K, May 9, 2022.

  1. Erik K

    Erik K XS400 Member

    So I’ve posted earlier on the forum questioning my redone wiring harness and the issues I was having with it not charging at all. All of the components in my system are stock but just simplified. Now I am questioning if I am having charging issues due to the fact that I am using an Anti Gravity lithium battery. If all of my electrical is still stock would this cause the issue by having a lithium battery. I’m really lost with this electrical gremlin and anything would be greatly appreciated.
     
  2. Buddha

    Buddha XS400 Addict Top Contributor

    Why don't you take a charged battery and your booster cables and jumper it to your bike with the cables removed from the lithium battery. That would answer your question if it's the lithium battery at fault.
    You could run booster cables from your vehicle to the bike for that matter, leave the vehicle shut off, start the bike and see what the charging system is doing.
     
  3. Erik K

    Erik K XS400 Member

    Alright I will have to try that tommorow when I get the chance. I guess my question was if the lithium battery would have any effect on the stock regulator and rectifier.
     

Share This Page