Search results

  1. T

    77 xs400 starting problems

    Thanks capt I will keep that in mind moving forward. Been kind of all over the place sourcing quality parts
  2. T

    77 xs400 starting problems

    Yeah that looks like the one I've got. Unfortunately I went through a local yamaha dealer and paid through the nose for two of them. Seemed to me that it would be the only way I could ensure that it was the right fit. Never used part zilla before are they pretty reputable as far as getting oem...
  3. T

    77 xs400 starting problems

    I thought that was your write up tstidham. Here's the one I got off a seller on ebay. Claims it worked when taken off the bike but we will see. Cost 15 bucks so if it doesn't it isn't a total loss. If it ends up being busted I will go ahead and get the transpo. Wasnt able to put it all together...
  4. T

    77 xs400 starting problems

    Alright gentlemen yall deserve an update so here it is. Rode it to work a couple days in a row to see what else would shake out and some things immediately jumped out to say hello. Hanging throttle at 3k rpm. Figured it was a lean condition due to vacuum leak so looked at the usual suspects...
  5. T

    Reg/rec thoughts

    Oh also, anybody got an old tachometer cable laying around they'd be willing to part with? Mikesxs carries them but they are 25 bucks and thecurryman demands bargains lol
  6. T

    Reg/rec thoughts

    Hey yall first post in the lounge so go easy on me lol. I wanted to start this conversation because I've seen many posts about charging system problems and since its beginning to look like ive got some myself I'd like to start by asking, has anyone tried the reg/rec combo units from mikesxs.com...
  7. T

    77 xs400 starting problems

    Done done and done. Runs like a top now, kicks over real easy and the electric start turns over immediately. Thanks to everyone who gave me pointers and advice. Im gonna ride this thing in its current configuration for a while and see what speaks to me. I do wanna upgrade the headlight now...
  8. T

    77 xs400 starting problems

    oh I wanted to ask about the tachometer as well. The old valve cover that I inherited has the tach cable stilll attached while the one on the bike isnt there at all. I looked at seeing if there was a way to reuse the old one but it seems like the two are mated and it would involve some work to...
  9. T

    77 xs400 starting problems

    okay I will knock this out tomorrow afternoon. Question though, when I got the bike I went ahead and checked all the timing related things Including the points, and they checked out with some feeler gauges, clearances were acceptable. Given what you just said, there is a way to advance and...
  10. T

    77 xs400 starting problems

    Alright capt chrome, did as you suggested with the mixture screws. Fired up and ran without choke, adjusted idle by screwing the idle screw all the way in and backed off like a turn. Bike cranks and idles alright but it's not a nice smooth sound. It skips and hops as though it's gonna miss an...
  11. T

    77 xs400 starting problems

    Awesome, I'll get that squared away tomorrow and then go on the first ride. Can't believe how it sounds with the stock pipe too. Previous owner gave me a shorter one thats less flashy that I was gonna put on but I think that chromed out one is growing on me. Last question, the stock carburetor...
  12. T

    77 xs400 starting problems

    Yeah that was gonna be the next thing to check. If im understanding this correct, the idle mixture controls each carbs mix individually and then the idle screw in between the 2 sets the overall idle speed?
  13. T

    77 xs400 starting problems

    Carbs clean and ...success! Battery was dead so I had to Kickstart it. Runs pretty alright with the choke wide open but when I close the choke it dies. Im guessing idle needs to be set but damn tachometer isn't working so I'll have to set it by feel. If anyone has any other ideas of what might...
  14. T

    77 xs400 starting problems

    I forgot to ask, when I was doing the valve timing so I took the stator/alternator cover off and around a half quart of oil came out. Is it normal for that much to come out? It was on the side stand when I took it off so I expected some but that was a lot
  15. T

    77 xs400 starting problems

    Ah the mystery deepens, it has electronic and kick start. The vin ia 2a2 which indicates a 77 xs400d. Havent really been able to find much on that specific model but I'm pissed because the 77 has the gas tank I want. Im building what I think will be a brat style Cafe racer but am starting to...
  16. T

    77 xs400 starting problems

    Alright so some updates. Got the battery charged and gave it a crank, it turned and sounded pretty good but didn't turn over. Pulled spark plugs and ground to engine, getting spark. Checked the gap, within tolerances, checked the points, they look good and gap was within tolerance. Went on to...
  17. T

    77 xs400 starting problems

    Yeah I saw that in a different thread. He gave me the old head and valve cover along with another transmission in a box. I tried turning the motor with the kick starter before I bought it and turns pretty smoothly. I'll double check on the matching numbers today and if all that clears I'll start...
  18. T

    77 xs400 starting problems

    Hey yall just picked up this 77 xs400 from a motorcycle enthusiast who was downsizing due to marriage. He's been vouched for by my coworker as a solid mechanic and he seems like an upfront dude. Now onto the issue. When I bought it he told me it wasn't running and the reason for that was that...
Back
Top